Cilindersloten – Veiligheidscilinders – Veiligheidssloten – Veiligheidsbeslag – Sleutelservice voor veiligheidssleutels met eigendomscertificaat (Certificaatsleutels)
SECURITY TOOLS BV
Koningin Astridlaan 54A
9230 Wetteren – België
Tel +32 (0)9 366 66 03
Mail: [email protected]
www.veiligheidscilinders.be

DOM veiligheidscilinders

DOM DIAMANT
DOM ix SATURN
DOM TwinStar
DOM ix Twido
DOM ix 6SR
DOM ix DAS
DOM RS8
DOM Sigma
DOM Plura
DOM Sleutelservice
DOM Servicepen

Digitale cilinders

DOM ENiQ® Pro
Dom ELS Pro
Tapkey Pro

Aanverwante producten

Raambeveiliging
KEY Security Box
Noodsleutelkastje
Brandweerkluis
Smeermiddelen
Kluizen
Mech. codelsloten
Rookmelders

Allerlei info

DOM 2-in-1 systeem
DOM MODulair systeem
Noodfunctie

Voor meer informatie over kluizen, brandkasten, wapenkluizen, afstortkluizen, enz. kan u terecht op onze website www.kluizensite.be .

Ook particulieren kunnen terecht in onze showroom te Lokeren. U kan er de kluizen voor particulier gebruik bekijken, betasten, vergelijken en indien gewenst ineens meenemen.

U kan deze kluizen ook aankopen in onze kluizen-online-webshop.

Rookmelders verplicht vanaf 01/01/2020

Al wie in Vlaanderen een woning bouwde, renoveerde of verhuurde, moest reeds vanaf 1 januari 2013 rekening houden met een aantal verplichtingen over het plaatsen van rookmelders. Vanaf 1 januari 2020 echter gelden deze verplichtingen voor alle Vlaamse woningen.

Een rookmelder kan uw leven redden in geval van een woningbrand, want we ruiken helemaal iets als we slapen.

Welk type rookmelder kan je nu het beste plaatsen?

Installeer alleen kwalitatieve optische rookmelders (ionische rookmelders mogen al heel wat jaren niet meer verkocht worden omdat ze een radio-actieve bron bevatten)

  • De rookmelder moet CE gemarkeerd zijn en moet voldoen aan de Europese norm NBN EN 14604
  • We adviseren een type met vaste batterij en bij voorkeur een batterij die 10 jaar mee gaat. 10 jaar is ook de levensduur van de sensor zelf. Na 10 jaar is het aangeraden de rookmelder sowieso te vervangen. Een goede rookmelder is bijvoorbeeld de rookmelder ABUS RWM150
  • De rookmelder geeft een duidelijk auditief signaal bij rookontwikkeling bij brand
  • De rookmelder moet beschikken over een testknop

 

We adviseren de rookmelders va de Duitse fabrikant van veiligheidsmateriaal ABUS. U kan ze rechtstreeks kopen op onze rookmelder- website.

 

Voor keukens en garages bestaat een speciaal type, een combinatie van een klassieke rookmelder met een thermo-element dat de werkelijke temperatuur stijging evalueert. Zo voorkomt u in een keuken of garage valse meldingen.

U vindt op Techno-Preventie.be ook een artikel over de plaatsing van en rookmelder in garages i.v.m. vragen die gebruikers van hybride en elektrische wagens recentelijk vaak stellen omdat er in de media de laatste tijd berichten verschijnen over het uitbranden van degelijke wagens. Aanbevolen type rookmelder voor garages is de rookmelder ABUS RWM250.

Waar rookmelders plaatsen?

De wet verplicht u om op elke bouwlaag (verdieping) die bewoond s een rookmelder te plaatsen. Ons advies is toch om rookmelders te plaatsen in elke ruimte waar u doorheen moet op weg vanuit uw slaapkamer naar buiten, de vluchtweg eigenlijk. Dan bent u er vrij zeker van dat deze vluchtweg nog voldoende vrij is omdat de melding door een rookmelder vrij snel komt.

Ruimtes met een verhoogd risico zouden we ook voorzien van een extra rookmelder. Hebt u een bergruimte of een werkplaats met veel elektrische apparaten, plaats er dan daar ook één.  Hebt u een technische ruimte op uw zolder, dan is het een goe idee op daar ook één te plaatsen, ook al is de zolder niet bewoond. In studentenkamers, B&B’s moet er in elke kamer één hangen. Verhuurt u een stuk van uw woning via AirbnB, neem dan geen risico en plaats er één in elke verhuurde kamer.

Het plaatsen van een rookmelder in de keuken of garage is geen evidentie, maar daarvoor hebben we een speciaal type, de ABUS WM250.

Kluizensite.be , de kluizenreferentie in Vlaanderen.

Kluizensite.be van het Belgische bedrijf SECURITY Tools BV te Wetteren is de Belgische kluizen en brandkasten specialist voor de aankoop van uw DE RAAT kluis of brandkast.
We bieden niet alleen scherpe prijzen, maar ook deskundig veiligheidsadvies op maat.
Onze ervaren kluizen-specialisten maken graag tijd voor U vrij om u te begeleiden in uw keuze. U bent ook als particulier welkom in onze toonzaal te Wetteren.

Voor meer informatie over de op deze website gehanteerde normen en indicatie waardeberging van kluizen en brandkasten, verwijzen we u graag naar de informatie-fiches van de Belgische vakvereniging BELGOSAFE.

Showroom te Wetteren (B), ook voor particuliere klanten.

Breng een bezoek aan onze showroom te Wetteren. Onze kluizenexperten tonen u graag de verschillende modellen en varianten. De meest courante kluizen voor particulieren staan steeds op voorraad en kunnen desgewenst ineens worden meegenomen.


We hebben er alle begrip voor als u uw kluis of wapenkast anoniem wil aankopen. Discretie is in het vakgebied veiligheid een evidentie. U kan ook opteren voor een discrete levering opteren. De kluis wordt dan verpakt in een neutrale verpakking.


U kan zowel cash betalen als met Bancontact, VISA, Payconiq, enz.

Security Tools BV

Openingsuren showroom : alle werkdagen van 10h00 tot 18h00 –  zaterdag van 10h00 tot 16h00

SECURITY-Tools bv
Koningin Astridlaan 54A,
9230 Wetteren
BTW BE 0560.855.384
Telefoon 09 366 66 03
Email : 
[email protected]

DOM veiligheidscilinders

DOM DIAMANT
DOM ix SATURN
DOM TwinStar
DOM ix Twido
DOM ix 6SR
DOM ix DAS
DOM RS8
DOM Sigma
DOM Plura
DOM Sleutelservice
DOM Servicepen

Digitale cilinders

DOM ENiQ® Pro
Dom ELS Pro
Tapkey Pro

Aanverwante producten

Raambeveiliging
KEY Security Box
Noodsleutelkastje
Brandweerkluis
Smeermiddelen
Kluizen
Mech. codelsloten
Rookmelders

Allerlei info

DOM 2-in-1 systeem
DOM MODulair systeem
Noodfunctie